Over

Harm Bruggenwert ( 11-05-1968 )

Mijn beelden zijn opgebouwd uit een combinatie van figuratieve vormen, meestal delen van het menselijke lichaam,  met andere soms geometrische vormen. 

De vormen snij ik uit purschuim of ik maak de vormen eerst in klei, waarvan ik mallen maak waar dan gips of acrylhars in gegoten wordt. Een metalen frame, waar de vormen en purschuim aan verbonden worden, geeft het beeld stevigheid. Verder zijn de materialen als ijzergaas, gipsverband en was terug te vinden in mijn sculpturen.

De beelden variëren van klein tot manshoog en zijn een verbeelding van de menselijke emoties mijn persoonlijke gedachten en of gebeurtenissen die ik heb mee gemaakt.

Door de combinatie van figuratieve vormen met andere soms geometrische vormen speel ik met het evenwicht tussen een abstract beeld en een realistisch beeld.

De suggestie van beweging, voortkomend uit de houding van het beeld, de niet altijd kloppende verhoudingen en de manier waarop het materiaal gebruikt wordt, zorgen voor spanning, verval en hoop, waardoor de beelden in de ruimste zin van het woord opzoek zijn naar evenwicht.